TRC lid:

Simulatieconsult

Rollenspel acteurs

Inherent aan trainen en leren is oefenen. Rollenspel is hierin de meest toegepaste werkvorm en juist rollenspel is ons specialisme: Geen kunstjes maar kunde, leren door doen.

Cursisten oefenen in een veilige leeromgeving op levend ‘lesmateriaal’, de trainingsacteur. Professionele trainingsacteurs inzetten om de klant, de collega, de manager te spelen maakt het rollenspel levensecht en daarom de feedback acceptabeler voor de cursist. Die wordt zich hierdoor bewuster van zijn/haar sterke en zwakke punten en de effectiviteit van de training voor uw organisatie wordt op de lange termijn aanzienlijk vergroot. Bij trainingen wordt rollenspel leerdoelgericht ingezet.

De beste Trainingacteurs

Trainingsacteurs van Simulatie Consult zijn terdege opgeleid op dramatisch en didactisch gebied. De trainingacteurs hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven en
beschikken over een HBO/academisch werk- en denkniveau. Zij zijn als volgt inzetbaar:

  • “Acteur als acteur”
  • “Acteur plus”
  • “Acteur autonoom”

Verzorgen van communicatie Trainingen

Simulatie Consult traint vanuit een speciaal ontwikkeld concept waarbij creativiteit en authenticiteit kernbegrippen zijn op het gebied van:

  • Communicatieve vaardigheden
  • Commerciele vaardigheden
  • Functionerings-/beoordelingsgesprek
  • Ziekteverzuim-/activeringsgesprekken
  • Persoonlijke groei en ontwikkeling/Mindfulness/Stressreductie
  • Agressiepreventie

Even voorstellen:

Ad van den Biggelaar (https://simulatieconsult.nl/)

“Ad richtte in 1995 Simulatie Consult op met als persoonlijke uitdaging om cursisten te ondersteunen bij het aangaan van een verbinding tussen hun eigenheid enerzijds en hun gesprekstechnische vaardigheden anderzijds. Daarin is hij gedreven, enthousiast en inspirerend..”

Simulatieconsult aanbod:

Specialist in rollenspel

Ad van den Biggelaar en Sonja Kobus runnen gezamenlijk Simulatie Consult. Met het construeren van rollenspelen en de inzet van gespecialiseerde acteurs ondersteunen ze opleidings- en coachingstrajecten, werving & selectie en assessmentprocedures. Alle  specialismen worden gedragen door een eenduidige visie: Gesprekstechnieken genereren alleen dan het gewenste resultaat als ze verbonden worden aan de authenticiteit van degene die ze toepast. Dan pas is er sprake van communicatieve vaardigheden. Dramatische werkvormen zijn onze specialiteit. Simulatieconsult gelooft in de kracht van het individu, in het potentieel in ieder mens aanwezig om zichzelf volledig te ontplooien.

 

Mindfulnesstrainingen

Werknemers die getraind zijn in mindfulness voelen zich gelukkiger, zijn beter in staat hun grenzen te bewaken, ervaren meer werkplezier en zijn productiever stelt het Radboud Universitair Medisch Centrum. Uit wetenschappelijk onderzoek bij verschillende beroepsgroepen is gebleken dat door mindfulness stressklachten en ziekteverzuim verminderen. Mindfulness kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame inzetbaarheid.

Simulatie Consult biedt mindfulnesstrainingen, workshops en coaching op maat

De volledige 8-weekse training (Mindfulness Based Stress Reduction) zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn geeft het meeste rendement. Daarnaast bieden wij ook een aantal kortere trajecten aan. Afhankelijk van uw behoefte kunnen we samen kijken welke training het beste bij uw organisatie past. Er is maatwerk mogelijk op het gebied van werkdruk, verzuimpreventie, stresspreventie, leidinggeven en communicatie. Meer weten?

ervaren trainingsacteurs

Trainingsacteurs van Simulatie Consult zijn als volgt inzetbaar:

“acteur als acteur”

De acteur speelt de gewenste rol en geeft feedback vanuit zijn rol: hoe heeft zijn personage het gedrag van de ander ervaren. Zijn spel is zoveel mogelijk authentiek, herkenbaar. Geen typetjes, maar mensen van vlees en bloed.

“acteur plus”

De acteur neemt dezelfde rol op zich als hierboven, maar kan switchen naar de rol van hulptrainer, d.w.z. overstijgende feedback geven en refereren aan theorie. Hij blijft daarbij in het didactische spoor van de hoofdtrainer.

“acteur autonoom”

Deze acteur kan zelfstandig met groepen werken, neemt het rollenspel voor zijn rekening, begeleidt en stuurt het proces en kan refereren aan theorie.