TRC lid:

B-art gietvloer boutique

Gietvloer specialist

Polyurethaan gietvloeren

B·Art Gietvloerboutique is als gietvloer specialist  volop bezig met milieu en duurzaamheid. Er wordt gewerkt met duurzame materialen die afkomstig zijn van betrouwbare leveranciers. De hoogwaardige polyurethaan gietvloeren zijn van uitstekende kwaliteit, zowel wat betreft de flexibiliteit als de UV bestendigheid. De UV bestendige gietvloer wordt afgewerkt met een UV bestendige laklaag, met andere woorden: door en door UV bestendig.

 

Cementgebonden gietvloeren

Wanneer de cementgebonden gietvloer wordt aangebracht is het een homogene donkere massa. Pas daarna, wanneer het vocht er uit is, de vloer gedroogd en gepolijst is, dan komt de tekening in de vloer. Dan pas wordt zichtbaar dat er bijvoorbeeld een paar druppels van een spaan zijn afgevallen, of dat er een paar pinholes in de vloer zitten. En omdat een cementgebonden vloer hard is en daardoor niet meebeweegt met de ondervloer, kunnen er na verloop van tijd wat (haar)scheurtjes ontstaan. Maar juist deze karakteristieke- en natuurlijke eigenschappen geven uw vloer een stoere, robuuste en industriële uitstraling net zoals bij een gevlinderde betonvloer.

Coating vloeren

Een coatingvloer geeft een deklaag op uw ondergrond. Dit vloersysteem is met een dikte die uit te drukken is in micrometers, dunner dan een PU- of Epoxy-gietvloer en daardoor prijstechnisch interessant. Doordat de coating een dunne laag vormt, blijft de structuur van de ondergrond eigenlijk altijd zichtbaar.

Even voorstellen:

Bart en Inge van Dommelen (B-Art gietvloerboutique)

Bij het inrichten van een woning komt veel kijken. Welke kleuren worden gebruikt voor de wanden en hoe kan de ruimte het beste worden ingericht?  Overweegt u een gietvloer te laten aanbrengen en wilt u er meer over weten?

Bezoek onze showroom in Oss om samen te kijken wij wat uw wensen zijn en gaan wij op zoek naar de vloer die bij u past!

B-Art gietvloerboutique

Mono Art PU gietvloer

De Mono Art gietvloer vormt een perfecte basis voor elk interieur. Dit komt namelijk doordat de gietvloer in één kleur wordt uitgevoerd. Het creëert rust in de ruimte en uw vloer vormt in dit geval de basis waar de rest van het interieur naadloos op aansluit. Zo kan de Mono Art gietvloer als uitgangspunt worden genomen voor de kleuren van de rest van het interieur, maar de gietvloer kan ook perfect aansluiten op de kleuren van een al bestaand interieur.

Duo Art PU gietvloer

Een polyurethaan betonlook vloer is trendy, modern en stijlvol. Dit vloertype heeft de industriële uitstraling van echt woonbeton, maar dan met de vele voordelen van een polyurethaan gietvloer.

De vloer voelt heerlijk comfortabel aan, met name wanneer u op blote voeten loopt. De vloer zal, zelfs zonder vloerverwarming, nooit helemaal koud aanvoelen omdat de PU vloer altijd de omgevingstemperatuur zal aannemen.

De drukte van de structuur in deze prachtige betonlookvloer bepaalt u zelf.

Concrete Art cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is enkel geschikt in droge ruimtes en kan dus niet worden gebruikt in badkamers. In tegenstelling tot kunststof gietvloeren, kunnen cementgebonden gietvloeren niet op een houten ondervloer worden aangebracht, omdat het vloersysteem (cementgebonden gietvloer) te weinig flexibiliteit hiervoor heeft.

Woonbeton cementgebonden gietvloer 

Woonbeton componenten bestaan uit natuurlijke en 100% milieuvriendelijke materialen. De producten voldoen aan strenge kwaliteitstesten, zijn zeer emissiearm en daardoor een gezonde toepassing voor zowel thuis als in openbare ruimten. Door de manier van aanbrengen krijgt de vloer een prachtige en unieke tekening.
In tegenstelling tot de cementgebonden gietvloer wordt de microcementvloer (woonbeton) gesmeerd.

Doordat deze vloer ambachtelijk wordt gesmeerd ontstaat ook hier altijd een uniek uiterlijk. Kortom: woonbeton is een vloer met een industriële look, een hoog wooncomfort en robuuste uitstraling.

Coating vloeren

Gietvloeren of coatingvloeren met verfsnippers zorgen voor een decoratieve vloerafwerking. De flakes, ook wel chips of verfsnippers genoemd, worden ingestrooid in een gietvloer of coatinglaag waardoor de vloer een kleurige en gemêleerde uitstraling krijgt. De flakes of chips kunnen in vele kleurcombinaties worden gemengd waardoor de vloer speels en toch persoonlijk is.

De voordelen van een coatingvloer op een rijtje:

  • slijtvast
  • vochtwerend en vuilwerend
  • bestand tegen chemicalien
  • naad- en porienloos
  • de coatingvloer is leverbaar in verschillende RAL-kleuren
  • een coatingvloer is onderhoudsvriendelijk